Over mij

NicoleGobin

1. Hoe het begon

Via mijn ouders ben ik in het beroep van verzekeringsmakelaar gerold: al snel bleek dat ik naast hun kennis & hun inzet, ook hun passie had overgenomen: al sinds de start van mijn carrière als verzekeringsmakelaar heb ik mij ingezet voor de sector. Ik ben mijn ouders hiervoor zeer dankbaar.

Dit deed ik op een vrij actieve manier, vaak binnen de schoot van mijn beroepsfederatie FvF of elders: als
– docente en lector op o.m. meerdere Hogescholen, maar ook bedrijfsintern;
– redactielid van de Redactieraad waar we de artikels voor ons vakblad Vrijuit maandelijks samenstelden;
– voorzitter van Brokers Training, het opleidingscentrum voor en door onafhankelijke verzekeringsmakelaars;
– eerst als ondervoorzitter, later als voorzitter van de beroepscommissie V.I.Z.O voor de verzekeringssector, waar we het curriculum van de opleiding verzekeringsmakelaar herschreven;
– bestuurslid resp. lid van de Syndicale Kamer Antwerpen;
– commissielid in de welbekende Commissie voor Onderzoek waar we in de discussies en/of conflicten tussen verzekeringsmakelaars en verzekeraars resp. andere verzekeringstussenpersonen bemiddelden;
–  trotse eigenares van twee eretekens van de Laureaat van de Arbeid
– lid van de Antwerpse Kring, Kempische Kring, Koninklijke Kring van Verzekeraars van België, de Koninklijke Kring der Jonge Verzekeraars van België en Verzekeringsjuristen

Ik heb in mijn leven vele kansen gekregen en gecreëerd en daar ben ik eveneens dankbaar voor. Maar ik ben op een punt gekomen om iets terug te doen en mijn kennis te delen met anderen.

2. Waarom dan Communicatie?

Wel, ten eerste vloeit dit voort uit mijn eerdere activiteiten en is dit dus vrij logisch: mijn vak staat en valt met communicatie: communicatie met mijn cliënteel, met verzekeraars en met derden (experten e.a.).
Omdat ik dit zelf nog steeds belangrijk vind, deed er al het mogelijke aan om mijn communicatie zo duidelijk en verstaanbaar mogelijk te maken. En dat leverde een open communicatie op met alle betrokken partijen.
Iederéén heeft het graag klaar & helder, toch?

Ten tweede besloot ik in 2019 om als verzekeringsmakelaar enkel nog precontractueel advies te geven. Dat wil zeggen dat ik die informatie geef, die nodig is voor de ondertekening van een verzekeringscontract (polis).

Hierdoor kan ik mijn activiteiten beperken tot het geven van advies. En meer algemeen een rol als mentor van (bedrijfs)mensen & als facilitator van communicatie.

Tenslotte, als kers op de taart… Toen ik klein was, zei mijn mama vaak “als jij niet weet wat te doen als je later groot bent, ga dan maar op een podium staan. Dan trek je zalen vol.” Ook in de klas was ik vaak de clown 🙂 Dus, wie weet…

Mijn kwalificaties

Lic. T.E.W.

(UA – 1994)

Lic. Aggregatie

(UA – 1996)

Verzekeringsmakelaar

(sinds 1999)

Docente - Lector

(sinds 1999)

Waarderend Coachen

(UCLL – 2015)

Master in de Rechten

(UA – 2016)

Conflictbemiddeling - Mediation

Erkend bemiddelaar in Burgerlijke & Handelszaken
(UA – 2018)

Conflictbemiddeling - Mediation

Erkend bemiddelaar in Familiale Zaken
(UA – 2018)

Erkend bemiddelaar - Mediator

(sinds 2019)

Mentor

(sinds 2019)

Facilitator

van communicatie
(sinds 2019)

Coaching Diploma

Spiritual Life – Meaning in Life
(CoE – 2019)

Coach Diploma

Psycholgy of Success
(CoE – 2019)

Coach Diploma

NLP Master Practitioner
(CoE – 2019)

Coach Diploma

Life Purpose
(CoE – 2019)

Coach Diploma

Body Healing
(CoE – 2019)

3. Communicatie verbindt

Tenslotte verbindt communicatie: mensen  onderling, een baasje met zijn of haar favoriete (huis)dier en zelfs planten ondervinden of jij aardig tegen ze praat!

Het feit dat ieder over een eigen visie beschikt, naar elkaar kan luisteren & met elkaar kan brainstormen, maakt het allemaal nog net iets fascinerender.

Ook de communicatie met jezelf intrigeert mij:  de zgn. brain-gut & brain-heart communicatie, psychologie, kwantumfysica & kwantummechanica en epigenetica zijn vormen van zichtbare en -voor het oog- onzichtbare communicatie tussen de soms allerkleinste gekende energiedeeltjes in ons universum. Dit is inclusief ons lichaam.

Boeiend, hoor. Maar je bent gewaarschuwd: eens je hieraan begint, word je meegezogen in een fascinerende en wetenschappelijk onderbouwde realiteit, waarvan je wenkbrauwen gaan fronsen én je mond tegelijkertijd openvalt.
Tja, ik kan er ook niets aan doen. Maar gelukkig blijk ik over de gave te beschikken om moeilijke dingen op een eenvoudige manier uit te leggen. 😉

error: Deze inhoud is beschermd door auteursrechten